Președintele francez Nicolas Sarkozy a declarat, ieri, că el a fost cel care a refuzat ca soția sa, Cecilia, să depună mărturie în fața unei comisii parlamentare de anchetă, privind rolul său în eliberarea infirmierelor bulgare deținute în Libia, relatează AFP.
"Ea ar fi vrut mai degrabă să depună mărtuire. Eu am fost cel care s-a opus", a declarat Sarkozy, pentru posturile TF1 și France2, răspunzând întrebărilor pe tema refuzului soției sale de a depune mărturie în fața comisiei de anchetă care urmează să fie înființată de către Adunarea Națională. Mărturia soției președintelui francez a fost solicitată de opoziție.
Cecilia Sarkozy a efectuat două vizite în Libia, iar ultima dată s-a întors împreună cu infirmierele și medicul bulgari, pe care i-a adus la Sofia la bordul unui avion oficial francez.
Forțele de stânga au cerut ca soția liderului francez să depună mărturie în fața viitoarei comisii de anchetă și să fie precizată calitatea în care Cecilia Sarkozy, care nu deține nici o funcție oficială, a participat la demersurile de eliberare a infirmierelor bulgare.
În replică, Palatul Elysee a anunțat că Cecilia Sarkozy, "reprezentant personal" al șefului statului, nu va depune mărturie, invocând "separația puterilor" în stat.Sarkozy a apreciat că secretarul general al administrației prezidențiale, Claude Guaant, care a însoțit-o pe Cecilia Sarkozy în cele două vizite în Libia, este "în măsură să ofere explicații" în fața comisiei de anchetă.
Într-un interviu acordat la începutul lunii septembrie publicației l’Est Republicain, Cecilia Sarkozy a confirmat faptul că nu va depune mărturie în fața comisiei de anchetă. "Nu cred că eu sunt în măsură", a spus ea.
Mai multe știri pe www.mediafax.ro